Plac u blizini nacionalnog parka sa tri objekta i ruševinom Njeguši, 7.Cetinje

290.000€
Prodaja
ID: 10148
Tip nekretnine: 2.Kuća/Vila
Površina (M 2)
197
Površina zemljišta (M 2)
1294

Opis nekretnine

Prodaje se plac u mestu Njeguši 250m od centra,selo Kopito ,opština Cetinje.Na placu od 1294m2 nalaze se 3 objekta površine 80m2,60m2 i 57m2 i ruševina od 50m2.Objekat od 80m2 je izgradjen 1979 godine i sastoji se od dnevnog boravka,dve spavaće sobe,kuhinja,kupatila i terase,ispod objekta se nalazi podrum oko 50m2.Na tom objektu je postavljen novi crep.Kanalizacija je septička jama a voda je bisjerna (gradska voda je takodje priključena ali leti slabije ima vode).U blizini Njeguša  se očekuje početak izgradnje najatraktivnije žičare u Crnoj Gori sa izlaznom stanicom  u mestu Kuk(opština Cetinje)-Nacionalni park Lovćen na 1350m nadmorske visine dok početna stanica će biti u mestu Dub (opština Kotor) .Očekivano otvaranje žičare  je na proleće 2023 godine.Izmedju objekata prolazi stari seoski put.
Vlasništvo je 1/1 i nema tereta i ograničenja.
Cena 290.000€

Nacionalni Park Lovćen se nalazi na planini Lovćen, koja je dio Dinarnih Alpa, i nalazi se na jugoistoku Crne Gore, između Skadarskog basena, Kotorskig zaliva, Budvanske rivijere.Obuhvata područje od 6.220 hektara, sa centalnim i najvišim dijelom planine, koji prestavlja simbol slobode i „sveti oltar“ za stanovnike Crne Gore.Proglašen je nacionalnim parkom 1952. godine i ima veliki kulturni i istorijski značaj kod lokalnog stanovništva.
Poznate Lovćenske serpentine prestavljaju svojevrsnu arhitektonsku relikviju, koja je pored Njegoševog mauzoleja, jedno od najposjećenih mjesta u toj regiji.
Nacionalni park Lovćen je smješten na susretu dvije klimatske zone, mediteranske i kontinentalne. Nacionalni park Lovćen je naseljen brojnim endemskim i životinjskim vrstama, a zanimljiva je i činjenica da ovdje raste jedna trećina ukupne flore Crne Gore.
Zašto je Nacionalni park Lovćen toliko poseban za mještane i turiste iz cijelog svijeta?
Evo nekoliko zanimljivih činjenica koje će vam pomoći da otkrijete tajne ovog nevjerovatnog mjesta.
Njegošev mauzolej u Nacionalnom parku Lovćen, smatra se remek-djelom vajara Ivana Meštrovića koji je arhitekturu kombinovao sa umjetnošću. To je najviši mauzolej na svijetu i mjesto vječnog počivališta Petra Petrovića Njegoša.
Sa vrha Njegoševog mauzoleja u Nacionalnom parku Lovćen prostire se predivan pogled na Bokokotorski zaliv i Katun Nahiju, koju je Bernard Šo divno opisao kao ,,Kameno more“.
Mauzolej je jedno od najposjećenih lokacija u Crnoj Gori.
U Nacionalnom parku Lovćen, oko 70% čine bukove i hrastove šume, na ukupno 4.299 hektara površine.
Preostalih 30% su padine, obradiva zemlja i pašnjaci.
Postoje veliki broj endema, zaštićenih i rijetkih biljaka. Šume su pošumljene vrstama poput crnog graba, jasena, bora, srebrne lipe, bukve, smreke itd.
Biljnu zajednicu čini 1.300 vrsta, od kojih su mnoge rijetke, endemske, ljekovite i aromatične biljke.
Nacionalni park Lovćen ima i oko 200 vrsta registrovanih pečuraka.
Jedna od najzanimljivih činjenica o Nacionalnom parku Lovćen je da na masivu Lovćen živi jedna trećina ukupnog broja biljnih vrsta Crne Gore i Balkana.
Kada je u pitanju fauna planine Lovćen, postoje sisari, poput vukova, lisica, zečeva, jelena, medvjeda, vepra itd.
Bjelogrudi ježevi, krtice, vjeverice, kraški miševi, šišmiši su tipični prestavnici Nacionalnog parka Lovćen.
Postoji 200 vrsta ptica koje posjećuju nacionalni park Lovćen tokom migracija ili gnijezdenja na njemu, poput robina, djetlića, snopova, šojki, skakavaca itd.U podnožju masiva Lovćen nalaze se izvori poput Oboda, Obzovice, Podgoričkog vrela, a Ivanova korita su najpoznatije izvorište čiji je izgled ostao isti kao u 19. Vijeku.

Fotografije nacionalnog parka Lovćen

 

Video tour

Kontaktirajte agenta

Nikola Mladenović

Direktor i osnivač
Telefon
+38268735233
Telefon
+38267735433
Email
siriusbd.me@gmail.com
Povjerenje je ključno kada je u pitanju kupovina ili prodaja nekretnina, a ja kao vaš agent za nekretnine, obećavam da ću vas voditi kroz proces na najbolji mogući način. Sa mojim iskustvom i stručnošću, zajedno ćemo pronaći idealnu nekretninu koja odgovara vašim potrebama i budžetu. Bez obzira da li ste u potrazi za kućom,placem, stanom ili poslovnom prostorom, ja ću se pobrinuti da vaša kupovina ili prodaja bude jednostavna i bez stresa. Kontaktirajte me danas i dopustite mi da vam pokažem kako mogu biti vaš pouzdan i efikasan agent za nekretnine.
Share via